Imås Orientering er i gang med orienteringsløp for barn i Myråsen

Postet av IMÅS IL - Orientering den 15. Mai 2020

Samme dag som helsemyndighetene åpnet for samlinger med opptil 50 personer, satte Imås Orientering opp årets første orienteringsløp for barn i Myråsen. Dette første løpet besto av tre korte runder i boligområdet på Myråsen med poster i et område der barna er godt kjent.

Det ble stor iver og enda større fart. Noen ganger løp man veldig fort i gal retning, men alle postene ble etter hvert funnet av alle.

Ei uke senere var det nytt løp. Nå ute i skogen på stier rundt Tjenna i Myråsen. Også her har de fleste deltagerne vært før og de fleste syntes løypa var lett. Det var også meningen, men neste gang må kanskje løypeleggerne finne på noe ekstra for de som trenger det.

Rekruttløp i orientering er for alle som er i sin beste alder, men er spesielt laget for de som er i alderen 8 til 13 år, og som har lyst til å løpe, lære om kart og finne poster. Mye av grunnlaget blir lagt i skogsområdene i og rundt Myråsen boligområde, der mange av deltagerne også bor.

De som holder til andre steder er også veldig velkommen.

Orientering er en idrett som er relativt lett å tilpasse til de smittevernsreglene som vi alle må følge for tida, og de som kan orientere trenger ikke å følge de samme stiene som alle andre, men kan begi seg ut i smittefritt landskap på egen hånd. Deltagerne på rekruttløpene er ikke der helt ennå, men at de kommer dit, er vi helt sikre på.

Noen bilder fra siste løp følger under.0 Kommentar

Nybegynnerløp i orientering, Prestegårdsskogen, fredag 18. oktober kl. 19.00

Postet av IMÅS IL - Orientering den 16. Okt 2019

Oppmøte ved snuplassen i Prestegårdsskogen. Legg merke til at det denne gangen er på fredag, og start en time seinere enn vanlig. Vi skal prøve "natt"-orientering, løypa går langs belyste veier og gangstier, men postene kan ligge noen få meter fra stien. Kanskje må man lyse litt med lykta for å se postene. Ta med lommelykt eller hodelykt om du har. Det er mulig å få instruksjon, ikke nødvendig med forkunnskaper.


0 Kommentar

Nybegynnerløp i Prestegårdskogen torsdag 19. september kl. 18.00

Postet av IMÅS IL - Orientering den 17. Sep 2019

Torsdag 19. september kl. 18.00 er det nybegynnerløp i orientering. Oppmøte ved snuplassen i Prestegårdskogen. Det er en enkel løype og mulighet for instruksjon. Samme opplegg som vi har hatt i Myråsen, men nå prøver vi oss i naboskogen og et annet kart. Ta gjerne kontakt på forhånd om du har spørsmål! Velkommen! 


0 Kommentar

Nybegynner-orienteringsløp i Myråsen torsdag 5. september.

Postet av IMÅS IL - Orientering den 3. Sep 2019

Torsdag kl 18 er det rekrutt-orienteringsløp i Myråsen igjen, med start ved ballbingen. Denne gangen skal vi lære om veivalg, og da blir det mange morsomme oppgaver med å finne den riktige veien fra post til post.

Postene er lette, men veivalgene kan være litt vriene å finne ut av. 

Hvis du løper sammen med en venn, kan dere kanskje ta forskjellige veivalg og se hvem som kommer først fram. Dette er gøy! Det går helt fint å komme og prøve selv om man ikke har vært med tidligere.


0 Kommentar

Sesongstart turorientering 2019

Postet av IMÅS IL - Orientering den 2. Apr 2019

Lørdag 30. mars braket årets turorienteringssesong i gang, et trimtilbud som mer enn 50.000 mennesker benytter seg av årlig i Norge. Turorientering er et lavterskeltilbud til alle som liker turer i skog og mark. Ved hjelp av orienteringskart og enkel orientering kan en ta seg fram til turorienteringspostene, som står ute hele sesongen (fra påske til langt utpå høsten).

Turorientering har en nettportal (turorientering.no) som gir oversikt over alle tilbud og mulighet for å kjøpe og skrive ut kart og turer på egen PC.

Turorientering kan også kjøpes i butikk. Oversikt over utsalgssteder finner du på nettportalen under hver arrangør. I Grimstad selges Tur-Orientering hos Circle K, Intersport, Turistkontoret og Esso på Fevik.

Se også nyhetssak om sesongåpningen i Grimstad Adressetidene.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline